nlc.hu
Gasztro
Sajtos brokkolileves és csõben sült padlizsán

Sajtos brokkolileves és csõben sült padlizsán

Egy jó tányér leves a legnagyobb hidegben is felmelegít. Ne riasszon el a tejszín, ennyi kalória azért még neked is kell! Sõt, a padlizsántól se féljünk, hihetetlenül finom és vitamindús!



Sajtos brokkolileves





Hozzávalók:

• 40 dkg fagyasztott brokkoli
• 2 sárgarépa
• 1 fehérrépa
• 2 dl tejszín
• 10 dkg sajt
• petrezselyem
• ételízesítő
• vaj



Elkészítése:

Két evőkanál vajban állandóan kevergetve megpirítjuk a feldarabolt répákat. Forró vízzel felöntjük, Delikáttal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Beletesszük a brokkolirózsákat, és felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt, és pár perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor a leves tetejét finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórjuk.




Csőben sült padlizsán

Hozzávalók:





• 1 kg közepes padlizsán
• só
• 1 kg paradicsom
• 1 kis csokor bazsalikom
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csapott mokkáskanál őrölt bors
• 5-6 evőkanál olívaolaj
• 30 dkg mozzarella sajt
• 10 dkg frissen reszelt parmezán


Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Tálba szórjuk, 1 kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk ehhez, ha szükséges, le is forrázzuk, majd magjait kikaparva apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és a présen áttört fokhagymával fűszerezzük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt folyó hideg víz alatt megmossuk, jól leszárogatjuk. Az olívaolajat serpenyőbe öntjük, és a forró olajban a padlizsánkarikákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, tálba rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amit a paradicsomos mártással nyakon öntünk. Egy kevés parmezánnal behintjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 percig sütjük.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top