Hozzávalók:
6 tojás
1 dl tej
1 kávéskanál olívaolaj
apróra vágott petrezselyem
póréhagyma / vöröshagyma
reszelt sajt – parmezán, füstölt vagy trappista
csipetnyi só, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése:
Mielőtt bárminek nekilátnánk, mossuk meg a hagymákat, és szeleteljük fel őket. A sajtokat reszeljük le de akár apró kockákra is vághatjuk, ha így szimpatikusabb. Olvasszuk fel az olajat a serpenyőben, és pároljuk meg a hagymát. Amíg pirul, verjük fel a tojásokat a tejjel, keverjük bele a sót, borsot, szerecsendiót, majd öntsük az egészet a teflonedénybe. Ha félig már megsült a tojás, szórjuk meg sajttal és petrezselyemmel, keverjük össze, és lefedve süssük készre.
Tortaszerűen szeleteljük, és biggyesszünk salátaleveleket a tányérra.
Frissen facsart narancslével az igazi!