Borban pácolt máj roston sütve
600 g sertésmáj
3 dl száraz fehérbor
10 g fokhagyma
őrölt majoránna
Elkészítése:
A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.
Különleges fetasaláta
Hozzávalók:
2 dl joghurt
1 nagy tubus majonéz
20-20 dkg feta sajt és kígyóuborka
1-1 piros és sárga színű paprika
10 dkg póréhagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál porcukor
Delikát Fűszervarázs
Elkészítése:
A majonézt és a joghurtot összekeverjük, megszórjuk Delikáttal, majd mustárral és porcukorral pikánssá tesszük. Végül beleforgatjuk a finomra vágott kaprot. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig a joghurtos majonézhez adjuk, majd a felkockázott fetát is beleforgatjuk. A salátát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, majd a félretett zöldségekkel díszítve tálaljuk.