nlc.hu
Gasztro
Sonka és pirított krumpli saláta valamint narancsos szorbet

Sonka és pirított krumpli saláta valamint narancsos szorbet

Komplett fõétel egyszerû salátának. Ehhez egzotikus dolgok sem nagyon kellenek! Csak szaladj le a szemközti boltba, vásárolj be, és keverd össze egy tálban!





Sonka és pirított krumpli saláta

Hozzávalók:






• 1 kg kisméretű krumpli
• 2 teáskanál olívaolaj
• 180g zöldbab
• 400 g sonka felszelve
• 1 avokádó felszelve
• 1 csésze narancslé
• 2 teáskanál citromlé
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál balzsamecet
• 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 1 teáskanál cukor


Elkészítése:

Keverd össze a krumplit és az olajat, süsd meg egy tepsiben nagyon forró sütőben, kb. 25 perc alatt, amíg barna és puha nem lesz. Párold puhára a borsót, hűtsd le hideg vízzel.
Keverd össze a krumplit és borsót a sonkával. Rázd össze a többi hozzávalót egy edényben, és közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára.



Narancsos szorbet



Hozzávalók:

• 5 dl frissen facsart narancslé
• 4 ek. tokaji aszú
• 4 ek. édesítőpor
• 2 ek. citromlé






• 1/2 narancs reszelt héja
• 1 narancs a díszítéshez


Elkészítése

A narancslevet elkeverjük a tokaji aszúval és az édesítőporral. Hozzáadjuk a citromlevet és narancshéjat, és a keveréket lapos tálba öntjük. A tálat betesszük a mélyhűtőbe, és sűrűn megkeverve (így nem fagy egy darabbá) kásásra fagyasztjuk. Ha nem elég kásás, a masszát botmixerrel összetörjük. A narancsot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket elfelezzük. A kását szétosztjuk a poharakba, a naranccsal díszítjük, és tálaljuk.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top