nlc.hu
Gasztro
Korianderes csirkesaláta és sárgadinnye gyümölcsökkel töltve

Korianderes csirkesaláta és sárgadinnye gyümölcsökkel töltve

A friss koriander és a sok zöldség adja ennek a salátának a különlegességet. Igazi vitaminbomba! Az ásványi anyagokról nem is beszélve. Multivitamin helyett.




Korianderes csirkesaláta


Hozzávalók:





 




• 425 g párolt csirkemell feldarabolva
• 500 g felszeletelt spenót
• 100 g zöldborsócsíra (vagy babcsíra)
• 200 g piros paprika felszelve
• 4 zöldhagyma
• 250 g koktélparadicsom
• 1 uborka
• ¼ csésze friss korianderlevél

öntet:

• 80 ml olaj
• 1 teáskanál szójaszósz
• 2 teáskanál chiliszósz
• ½ teáskanál szezámmagolaj
• ¼ csésze fehérborecet
• ½ teáskanál cukor


Elkészítése:

Keverd össze a csirkehúst a spenóttal és a többi hozzávalóval egy nagy edényben. Az öntetet

csak közvetlenül tálalás előtt, melegen add hozzá.
Öntet: egy kis edényben keverd össze a hozzávalókat, és melegítsd fel, de ne forrald!


Sárgadinnye gyümölcsökkel töltve





Hozzávalók


• 2 db közepes nagyságú sárgadinnye
• 700 g idénygyümölcs vegyesen (őszibarack, sárgabarack, szőlő, meggy, málna stb)
• 1 db citrom leve
• 50 g porcukor
• 1 dl muskotályos vagy bármilyen édes bor
• 0,5 dl a gyümölcsökhöz illő likőr


Elkészítése

A sárgadinnyéket félbevágjuk, magját kikaparjuk. A gyümölcs húsát karalábévájóval vagy kávés kanállal kivájjuk, figyelve arra, hogy a héját ne vágjuk át. A gyümölcsöket megmossuk, és ha szükséges, feldaraboljuk. A bort a likőrrel, a porcukorral és a citrom levével egy üvegtálban összekeverjük, beletesszük a darabolt gyümölcsöket és a kivájt sárgadinnyehúst, óvatosan összekeverjük, majd a kivájt sárgadinnyékbe töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk, hogy jól áthűljön. Fogyasztáskor díszíthetjük vagy külön adhatunk mellé keményre felvert tejszínhabot.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top