Hozzávalók:
50 dkg szójakocka
3 evőkanál olaj
3 hagyma
1-1 paradicsom ill. paprika (télen helyettesíthetjük 3 evőkanál lecsóval)
3 evőkanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
köménymag, só
Elkészítése:
Áztassuk a szójakockát erőlevesbe és hagyjuk legalább negyedórát állni. Pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát, szórjunk rá pirospaprikát, majd dobáljuk a serpenyőbe a szójakockákat is. Sózzuk meg, majd pároljuk tovább. Öntsünk rá kis folyadékot (erőlevest vagy paradicsomlevet), majd lefedve pároljuk tovább. 10 perc után adjuk hozzá a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot, a köményt és a zúzott fokhagymát. Kis vízzel lefedve kis lángon főzzük készre. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.