Gasztro

Magyaros szójapörkölt

Hozzávalók:

• 50 dkg szójakocka
• 3 evőkanál olaj
• 3 hagyma
• 1-1 paradicsom ill. paprika (télen helyettesíthetjük 3 evőkanál lecsóval)
• 3 evőkanál pirospaprika
• 3 gerezd fokhagyma
• köménymag, só

Elkészítése:

Áztassuk a szójakockát erőlevesbe és hagyjuk legalább negyedórát állni. Pirítsuk aranysárgára az apróra vágott hagymát, szórjunk rá pirospaprikát, majd dobáljuk a serpenyőbe a szójakockákat is. Sózzuk meg, majd pároljuk tovább. Öntsünk rá kis folyadékot (erőlevest vagy paradicsomlevet), majd lefedve pároljuk tovább. 10 perc után adjuk hozzá a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot, a köményt és a zúzott fokhagymát. Kis vízzel lefedve kis lángon főzzük készre. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top