nlc.hu
Gasztro
Szederleves és palacsinta camembert sajttal

Szederleves és palacsinta camembert sajttal

A sajt amúgy is pikáns ízét még fokhagymával, pirított szalonnával és egy pohárka fehérborral is fokoztuk, és a végeredmény valami egészen különleges íz.




Szederleves






Hozzávalók


• 500 g friss szeder
• 2 dl tejszín
• 50 g kristálycukor
• 20 g liszt vagy 10 g krémpor
• 1 db citrom
• egész fahéj, szegfűszeg



Elkészítése

A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni, és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük és az egészet a leveshez adjuk.


Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges ízlés szerint cukrot vagy citromlevet adva hozzá utána ízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.




Palacsinta camembert sajttal







Hozzávalók:

• 12,5 dkg liszt
• 2,5 dl tej
• 2 tojás
• 2 evőkanál olaj
• 1 dl sör
• só

a töltelékhez:
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 camembert sajt
• 5 dkg füstölt szalonna
• reszelt szerecsendió
• fél dl fehérbor
• 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
• KNORR Delikát Extra Ételízesítő


Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntünk fél liter tejet, és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, csipetnyi sót, az olajat, a sört, végül a maradék tejet. Lefedjük, és 1 órát állni hagyjuk. Kiolajozott teflonserpenyőt felforrósítunk, 1 merőkanál masszát beleöntünk. Amint a széle sülni kezd, fakanállal megfordítjuk. A másik oldalát aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, ezt a műveletet minden palacsintánál elvégezzük. A sajt héját levágjuk, belsejét felkockázzuk. Teflonban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Szerecsendióval, Delikát Extrával fűszerezzük, és közepes lángon 5 percig főzzük. Beleöntjük a bort, még 2 percig forraljuk, majd a petrezselyemmel megszórjuk. A palacsintákat a sajtos töltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk, és rögtön tálaljuk.

Borszakértőnk könnyű, gyümölcsösebb borokat ajánl mellé, északi – mátraaljai, soproni, egri – borvidékeinkről.

443 kcal (1863 kJ)/adag
Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc, pihentetés: 1 óra
Közepesen drága


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top