Gasztro

Brabanti sertésborda














Hozzávalók


• 3 ek olaj
• 4 db 15 dkg-s sertésbordaszelet
• só, fehérbors
• 3 dkg liszt
• 4 kis fej vöröshagyma
• 2 dl sör
• 1,5 dl erőleves
• 1 kanál étkezési keményítő


Elkészítése:

Mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval, borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalukon néhány percig pirítjuk.
A hagymát vékony karikára vágjuk, a húshoz adjuk, majd még 5 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húst, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk, a kész szeleteket kiszedjük.
A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, a mártást a húsra öntjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top