Hozzávalók:
1/2 citrom leve
20 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj
1 dl almabor
babérlevél, só, fehérbors
20 dkg apró kagyló
20 dkg tengeri rák
2 cl calvados
2 tojássárgája
1 dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítése:
A halfilét felengedjük, megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és állni hagyjuk.
A paradicsom héját lehúzzuk, negyedekbe vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és forró olajon 10 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, felforraljuk, beletesszük a kockára vágott halfilét és a babérlevelet. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kagylót, rákot, sózzuk, borsozzuk, még 5 percig pároljuk.
Levesszük a tűzről, és beleöntjük a calvadosszal és tojássárgájával összekevert tejfölt. Visszatesszük melegedni, de már nem forraljuk fel!
Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.