nlc.hu
Gasztro
Cassoulet

Cassoulet

 


Hozzávalók





• 50 dkg fehér bab
• só, bors, babérlevél, szegfűszeg
• 2 fej vöröshagyma
• 2 libacomb
• 25 dkg füstölt sertéshús
• 4 ek. libazsír
• 1 csomó leveszöldség
• 20 dkg fokhagymás kolbász
• 2 dl vörösbor
• 2 ek. paradicsompüré
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 késhegynyi cayenni bors
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 2 ek. zsemlemorzsa
• póréhagyma zöldje


Elkészítése:

A megmosott babot másfél liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvízben sóval, borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel és a kockára vágott hagymával együtt egy óráig főzzük. Közben a kicsontozott, kockára vágott libacombot és a sertéshúst libazsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított zöldséget, a felszelt kolbászt, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt pároljuk kb. 40 percig. Ekkor hozzátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, cayenni borsot, vágott petrezselyemzöldet. Még egyszer felforrósítjuk, majd az egészet összekeverjük a babbal.
Egy tűzálló cseréptálat libazsírral kikenünk, az ételt beleöntjük, meghintjük zsemlemorzsával és az apróra vágott pórézölddel. Előmelegített sütőben 200 fokon egy óráig sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top