Hozzávalók 4 személyre:
2 db sárga vagy piros húsú paprika
1 kanál kapribogyó
8 szeletke ajóka (szardella)
2 gerezd fokhagyma
egy csokor kakukkfű
40 g juhsajt
4 kanál olaj
1 tojás
4 kanál balzsamecet
1 merőkanál zöldségleves
só, bors
Elkészítése:
Megmossuk a paprikákat, és behelyezzük a sütőbe, amit 180 fokra melegítettünk elő. Fél óra múlva kivesszük a paprikákat, és betesszük egy papírzacskóba, majd jó szorosan bezárjuk a tasak száját. Így a meleg gőz elősegíti, hogy a paprika héja elváljon a húsától, és könnyebb meghámozni. Hagyjuk kihűlni, majd kicsumázzuk, az ereit is eltávolítjuk, kiterítjük, és nyolcfelé osztjuk.
A hússzeleteket bekenjük felvert tojással, ráfektetjük a sültpaprika réteget, majd a szardellát, a kapribogyóból néhány szemet, a vékonyra szelt sajtot, és megkenjük a fokhagymával ledarált kakukkfűvel.
A hússzeleteket úgy göngyöljük össze, hogy előbb a végeit behajtjuk, hogy ne folyjon ki az ízletes töltelék, majd konyhai kötözőzsineggel rögzítjük a csomagocskákat. Teflon serpenyőben, forró olajban minden oldalukat átsütjük 2-3 percig.
Meglocsoljuk a balzsamecettel, egy kicsit elpárologtatjuk, hozzáöntünk egy merőkanál húslevest, beledobunk egy ágacska kakukkfüvet, lefedjük az edényt, és kb. 15 percig pároljuk a húsgöngyöleget. Forrón tálaljuk.