Hozzávalók 6 személyre:
1 csokor rozmaring
4-6 gerezd fokhagyma
bors
4-4 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
2,5 kg-os báránycomb
Elkészítése:
A rozmaringot ágacskáira szedjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A combot leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és éles, vékony pengéjű késsel kis mélyedéseket szúrunk bele. A lyukakat megtűzdeljük a fokhagymadarabokkal és a rozmaringágakkal, majd az egészet borssal gazdagon megszórjuk. A húst tepsibe tesszük, meleg sütőben 2-2,5 órát sütjük, míg teljesen átsül.
A sütés vége előtt fél órával a comb mellé rakjuk a répadarabokat, és a kifolyt húslével meglocsoljuk. Amikor kész, a húst tálra tesszük, de a zöldségeket még 5 percig a tepsiben hagyjuk.
Tipp
Adhatunk hozzá további köretként grillezett vegyes zöldséget és burgonyapürét.