Hozzávalók négy személyre:
10 dkg darált füstölt sonka
5 g apróra vágott bazsalikom
5 g apróra vágott petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl tejföl
2 dkg vaj
2 db bárányborda
1 db tojás
só, bors, kakukkfű
5 dl zelleres paradicsommártás
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a füstölt sonkát, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát és az egész tojást. Hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A báránybordát hosszában hegyes késsel felszúrjuk. Habzsákkal megtöltjük a bordákat. Tepsibe téve vajjal megkenjük, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk. Közepes hőfokú sütőben puhára sütjük. Tálalásnál a bordákat szeletekre vágjuk, és zelleres paradicsommártást adunk hozzá. Köretnek vajas burgonyát adhatunk mellé.