Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg nyúl, darabokra vágva
150 g kolbász
3 répa
3 zeller szára
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2 kanál fenyőmag
1 dl fehérbor
2 kanál olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
Mossuk meg a nyúlhúsdarabokat, és szárítsuk le őket. Szedjük le a kolbász bőrét, majd vágjuk a húst darabokra. Tisztítsuk meg a hagymát, a répát és a zellert, a póré fehér részét és a hagymát, vágjuk őket apróra, majd egy kiolajozott serpenyőben 2-3 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a kolbászt, főzzük még 2-3 percig, majd tegyük hozzá a nyúlhúsdarabokat is. 4-5 percig hagyjuk, hogy színt kapjanak, közben gyakran kevergessük.
A fenyőmag felét megdaráljuk, sót és borsot teszünk hozzá. Öntsük fel fél pohár borral, majd párologtassuk el nagy lángon. Ezután vegyük kis lángra és lefedve főzzük 30 percig, adjuk hozzá a nyulat, és főzzük további 20 percig.
Vegyük le a fedőt, és ismét nagy lángon főzzük, amíg a nyúl egységesen aranyszínű nem lesz. Egészítsük ki a maradék fenyőmaggal, majd 2-3 percig pirítsuk egy előmelegített tálban.