Becsinált csirkecomb spárgával
Hozzávalók
150 g sárgarépa
150 g petrezselyemgyökér
50 g zellergumó
100 g spárga
100 g vaj
2,5 dl tej
1 dl tejszín
30 g liszt
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt fehér bors, citromlé ízlés szerint
Elkészítése
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, és állni hagyjuk. A spárgát megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágva kevés cukros, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy hasábokra, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A vajban a petrezselymet megfonnyasztjuk, belerakjuk a csirkecombokat és kevés víz aláöntésével félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára pároljuk, majd zsírjára lepirítjuk. Liszttel megszórjuk, kissé megpirítjuk, és felengedjük forró tejjel és tejszínnel. Jól kiforraljuk, ízesítjük kevés citromlével. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk hozzá.
Szalonnás rösti
Hozzávalók
60 dkg főtt krumpli
2 szelet baconszalonna
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál olaj
só
Elkészítése:
Meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük a burgonyát, majd megsózzuk, és jól összekeverjük. 2 evőkanál olajjal kikenjük a teflonsütőt, belerakjuk a krumplit, jól összenyomjuk, lefedjük, és kislángon 15 percig sütjük. Tányérra borítjuk, a maradék olajat is a sütőbe tesszük, és visszacsúsztatjuk a krumplilángost, a sületlen felével lefelé, majd azt is 15 percig sütjük, ugyancsak lefedve. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát a lángosra, meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre sütőbe toljuk, amíg a sajt megpirul.