Hozzávalók:
1 csomag (4 lapos) rétestészta
3 dkg vaj
10-10 dkg kenhető kecskesajt és feta sajt
1 dl tejföl
1 tojás
friss zsályalevelek
2-2 késhegynyi fahéj és szerecsendió
őrölt bors, só
Elkészítése:
A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a kecskesajtot, a tojást és a tejfölt, a finomra vágott zsályát, a fahéjat, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. A réteslapot széthajtogatjuk, és nedves ruhára tesszük. Mindegyik közepére teszünk egy adagnyi sajtkrémet, majd félbehajtjuk és feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük a csomagokat, és mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. Forró sütőben 10 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Melegen tálaljuk.
Borajánló:
A Mátraaljai chardonnay 2003-as most került ki, az éppen jó lesz hozzá!