Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg reszelt parmezán sajt (készen kapható)
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
csipetnyi szerecsendió
12 dkg reszelt ementáli sajt
bors, só
Elkészítése:
Kivajazzuk a sütőformákat, meghintjük az aljukat és az oldalukat finomra reszelt parmezánnal. 3 dkg vajat serpenyőben megolvasztunk, beleszórjuk a lisztet, és habosra verjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Kevergetve sűrűsödésig melegítjük (ne forrjon!). Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, az ementálit, a maradék parmezánt, és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a kihűlt sajtos masszához, és a sütőformába öntjük. Előmelegített, forró sütőben 25 percig sütjük.
Borajánló:
Aromás száraz fehéret (furmint, hárslevelű, chardonnay), vagy könnyebb száraz vörösbort (pinot noir, kékfrankos) kínáljunk hozzá.