nlc.hu
Gasztro
Sonkatölcsér pesto mártással

Sonkatölcsér pesto mártással

Adaptáltuk az olasz konyha egyik legfinomabb vívmányát, a pestót. Csak egy kis sonka kell hozzá, és minden valamirevaló húsvétoló megnyalhatja az ujját!

Hozzávalók:





• 50 dkg sárgarépa
• 20 dkg zöldborsó (konzerv)
• 10 dkg ricotta
• 1 evőkanál finomra vágott snidling
• 4 szelet pármai sonka

a mártáshoz:
• kb. 30 bazsalikomlevél
• 2 gerezd fokhagyma
• 4 evőkanál fenyőmag
• 1 dl olívaolaj
• 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
• őrölt bors, só


Elkészítése:

A sárgarépákat meghámozzuk, és gőz fölött 15 perc alatt puhára pároljuk. A mártáshoz a bazsalikomleveleket finomra vágjuk, és lehetőleg mozsárban vagy kis mixerben összekeverjük a zúzott fokhagymával, a fenyőmagokkal és az olajjal, majd mikor már egynemű a massza, megsózzuk, és belekeverjük a sajtot. A zöldborsót leszűrjük, lecsöpögtetjük, mély tálban összekeverjük a ricottával és a snidlinggel, majd megsózzuk, megborsozzuk. A sonkaszeleteken elosztjuk a zöldborsós keveréket, majd tölcsérformára feltekerjük, tányérra tesszük, körérakjuk a sárgarépákat, bevonjuk a mártással, és azonnal tálaljuk.

Borajánló:
Egy szép Neszmélyi Sauvignon Blanc-t kóstoljunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top