Hozzávalók
• 2 csésze liszt
• 1 ek. olívaolaj
• ¾ csésze marhahúsból készült erőleves (lehet kockából is!)
• 50 g ricotta sajt
• 40 g cheddar sajt
• 50 g mozzarella sajt
• 25 g parmezán
• 50 g finomra felvágott szalámi
• 1 tojás fehérje kissé felverve
• rozmaring
• szerecsendió
• olaj a süéshez
Elkészítése:
1. Tedd a lisztet egy tálba, készíts lyukat a közepébe, és önts bele az összekevert olajból és levesből egy kicsit. Az egyik kezeddel kezdd el gyúrni, miközben adagolod hozzá a leveses keverék maradékát, amíg a tészta össze nem áll.
2. Tedd ki egy deszkára, amit megliszteztél, és kb. 5 percig gyúrd, amíg rugalmas nem lesz. Enyhén nedves ruhával takard le, és hagyd állni 5 percig. Keverd össze a szalámit, a sajtokat, a tojásfehérjét és a fűszereket.
Nyújtsd ki a tésztát lisztezett gyúródeszkán a lehető legvékonyabbra.
3. Szaggass ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Ha sokat csináltál, a még munkába nem vetteket nedves ruhával védheted a kiszáradástól. Egy-egy darabra egy teáskanálnyi töltelék kerüljön. Vizezd meg körbe a tésztát, tegyél rá egy másik kört, és nyomd össze a széleket.
A kész táskákat forró olajban, kb. 5 percig kell sütni, majd lecsepegtetve, még melegen tálalni.