nlc.hu
Gasztro
Toszkán csirke és citromos koktél

Toszkán csirke és citromos koktél

Ha Firenze környékén jársz, keress egy csirkét és edd meg. Ha nem jársz arra, akkor készítsd el toszkán változatunkat, csukd be a szemed, és gondolj a Dómra!

Toszkán csirke
Hozzávalók:


• 200 g szárított gomba
• 250 ml forró tyúkhúsleves
• 1,5 kg csirkehús
• 50 g vaj
• 2 ek olívaolaj
• 1 közepes hagyma, apróra vágva
• 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 150 g felszeletelt gomba
• oregano
• 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
• 425 g paradicsompüré

Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.

2. Daraboljuk fel a csirkét.

3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.

4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.

 


Citromos koktél

Hozzávalók 2 adaghoz

• 8 púpozott kk. instant citromízű tea
• másfél citrom
• 1 korty brandy vagy rum
• fehér kandiscukor
• 1/2 l víz

Elkészítése

Egy citromot mossunk meg, vékonyan hámozzuk meg, és a héját finoman szeleteljük fel. A citromhéjat a vízzel, a teával és a hámozott citrom  levével főzzük fel. Az italt két pohárba osszuk el, és adjunk hozzá egy-egy korty rumot vagy brandyt. Citromkarikákkal és kandiscukorral kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top