Tőkehalfilé sajttal
800 g tőkehalfilé
40 g vöröshagyma
50 g vaj
80 g szeletelt sajt
1 csomó petrezselyemzöld
1/2 tubus szardellapaszta
100 g paradicsom
1 citrom leve és reszelt héja
só, fűszerpaprika
Elkészítése
A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk, és az egészet állni hagyjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket, és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.
Különleges fetasaláta
Hozzávalók:
2 dl joghurt
1 nagy tubus majonéz
20-20 dkg feta sajt és kígyóuborka
1-1 piros és sárga színű paprika
10 dkg póréhagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál porcukor
Delikát Fűszervarázs
Elkészítése:
A majonézt és a joghurtot összekeverjük, megszórjuk Delikáttal, majd mustárral és porcukorral pikánssá tesszük. Végül beleforgatjuk a finomra vágott kaprot. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig a joghurtos majonézhez adjuk, majd a felkockázott fetát is beleforgatjuk. A salátát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, majd a félretett zöldségekkel díszítve tálaljuk.