nlc.hu
Gasztro
Tõkehalfilé sajttal és különleges fetasaláta

Tõkehalfilé sajttal és különleges fetasaláta

Csütörtöki, egészséges és kímélõ menüajánlatunk tõkehalfilé sajttal és fetasalátával. Nem csak azoknak akik ügyelnek a vonalaikra! Jó étvágyat!


Tőkehalfilé sajttal





Hozzávalók

• 800 g tőkehalfilé
• 40 g vöröshagyma
• 50 g vaj
• 80 g szeletelt sajt
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 1/2 tubus szardellapaszta
• 100 g paradicsom
• 1 citrom leve és reszelt héja
• só, fűszerpaprika


Elkészítése

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk, és az egészet állni hagyjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket, és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.

Különleges fetasaláta






Hozzávalók:



• 2 dl joghurt
• 1 nagy tubus majonéz




• 20-20 dkg feta sajt és kígyóuborka
• 1-1 piros és sárga színű paprika
• 10 dkg póréhagyma
• 1 csokor kapor
• 1 evőkanál mustár
• 1 mokkáskanál porcukor
• Delikát Fűszervarázs


Elkészítése:

A majonézt és a joghurtot összekeverjük, megszórjuk Delikáttal, majd mustárral és porcukorral pikánssá tesszük. Végül beleforgatjuk a finomra vágott kaprot. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig a joghurtos majonézhez adjuk, majd a felkockázott fetát is beleforgatjuk. A salátát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, majd a félretett zöldségekkel díszítve tálaljuk.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top