Kecskesajtos-paradicsomos szendvics
Hozzávalók:
6 koktélparadicsom
1-1 evőkanál olaj, apróra vágott petrezselyem és bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
8 szelet bagett
15 dkg kecskesajt
őrölt bors
só
Elkészítése:
A paradicsomokat negyedekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel és bazsalikommal megszórjuk, majd összekeverjük. A fokhagymát kettévágjuk, ezzel a kenyérszeletkéket bedörzsöljük, majd ropogósra grillezzük. Minden szeletre sajtot kenünk, és meleg sütőben átsütjük. Mindegyikre paradicsomdarabkát és bazsalikomlevelet teszünk. Rögtön tálaljuk.
Fahéjas érintés
Hozzávalók
4 dl tej
egy csipet fahéj
1 kiskanál méz
20 dkg fahéjas fagylalt
Elkészítése
A tejet, a mézet, és a fagylalt felét összeturmixoljuk. Pohárba töltjük és megszórjuk fahéjjal. A maradék fagylaltot óvatosan az italba rakjuk. Kiskanalat adunk mellé.