Gasztro

Zellerkrémleves

Még egy zöldséges változat a friss ízek kedvelõinek. A vitaminok nyüzsgésérõl se feledkezzünk meg! A tejszínes habarás csak "hab a tortán".

Hozzávalók:





• 2 zellergumó
• 1 liter zöldségleves (leveskockából)
• 3-3 dkg vaj és liszt
• 2 dl tej
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• zellerlevél


Elkészítése:

A megtisztított zellergumókat a zöldséglevesben megfőzzük, kihűtjük, és mixerben pürésítjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és felöntjük a zelleres lével. Hozzákeverjük a tejet, és habverővel forrásig kevergetjük. Tálaláskor hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Finomra vágott zellerlevéllel meghintjük, és pirított zsemlekockát adunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top