Gasztro

Zöldségleves szerecsendióval

Tejszínes változat: hiszen nyáron is kell az energia. Sima ízek sok-sok zöldséggel, és az egészet megbolondítva egy kis szerecsendióval.

Hozzávalók:





• 4 burgonya
• 1 kis fejes káposzta
• 4 póréhagyma (fehér része)
• 1 zeller
• 2 szál zellerlevél
• 1 csokor petrezselyem
• csipetnyi szerecsendió (reszelt)
• 2 dl főzőtejszín
• 4 dkg vaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk, és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2,5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük.

A zellerlevelet kivesszük, és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk, és rögtön tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top