Amerikai palacsinta
“Ki korán kel…
bőséges reggelire lel.” 🙂
Hozzávalók:
• 3 nagyobb tojás
• 120 g finomliszt
• 1 púpozott kávéskanál sütőpor
• 1,5 dl tej
• 1 csipet só
• alma, banán, áfonya, juharszirup – ízlés szerint
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a
sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany
színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az ízesítőket szórjuk a palacsinta még
nyers oldalára, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet –
banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük,
amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
A végén meglocsolhatjuk őket juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.
Rizses barbecue saláta
Hozzávalók:
• 100 g zöldborsó
• 425 g megfőzött, feldarabolt bébikukorica
• 1 kis piros paprika, felszelve
• 4 zöldhagyma, felszelve
• 150 g grillezett, felszelt sertéshús
• 1 teáskanál pörkölt szezámmag
Öntet:
• ¼ csésze szezámmagolaj
• 1 teáskanál szójaszósz
• ¼ csésze borecet
• 1 gerezd fokhagyma, szétnyomkodva
• ½ teáskanál barnacukor
Elkészítése:
Főzd vagy párold meg puhára a zöldborsót. Keverd össze a rizzsel, kukoricával, paprikával, hagymával és hússal.
Öntet: jól keverd össze a hozzávalókat, és az egészet vegyítsd össze.