Gasztro

Indul a Maxima Fõzõiskolája Giannival

Ma indul a Maxima és Gianni közös fõzõiskolája az Olasz Kultúra Intézetében! A résztvevõk tíz héten át tanulhatják a olasz konyha fortélyait, de az NLCafe olvasói sem maradnak le semmirõl: minden elovasható a Nõk Lapja Cafe Fõzõiskolájában is!





A tanárok eredeti olasz séfek lesznek: Sergio Viti, Andrea Di Pieri, na és természetesen a főszakács: Gianni Annoni.

Az alaptanfolyam tízhetes, amely elméleti és gyakorlati oktatást foglal magában, a végén pedig a résztvevők okleveles tagjai lehetnek az Olasz Szakácsszövetségnek is.

Fakanalat a kézbe, kötényt a nyakad köré, és kápráztasd el kedvesedet és barátaidat az olasz konyha remekeivel!

A kurzus ára 37.000 forint.
Ha ennyi tartalék azonban most épp nem lapul a bankszámládon, akkor se csüggedj! A Nők Lapja Cafe Főzőiskolájában hétről hétre követjük majd az eseményeket, és megosztjuk veletek az ott tanultakat.

A beszámolókkal jövő héttől minden hétfőn jelentkezünk, addig is egy kis ízelítő az órák anyagából.

1. lecke: Klasszikus olasz előételek, ezek fajtái, hideg, meleg fogások, receptek.
2. lecke: Tésztafajták. Házi készítésű olasz tészták, fajták szerinti besorolás, főzési módok, receptek.
3. lecke: Tésztafajtákhoz tartozó szószok, raguk készítése. Klasszikus paradicsom alapú és más tradicionális mártások receptje. Halas mártások.
4. lecke: Borjúételek. Kezdve a hús vásárlásától egészen az elkészítésig, tárolásig. Receptek.
5. lecke: Halételek. Halfajták ismertetése, tenger gyümölcseinek bemutatása, elkészítése, receptek.
6. lecke: Szárnyas ételek. Feldolgozásuk, elkészítésük, levesek, főételek receptjei.
7. lecke: Köretek, zöldséges ételek. Zöldségek fajtái, felhasználásuk, főzés, párolás, grillezés stb., receptek.
8. lecke: Édességek, desszertek. Hagyományos olasz édességek, édes tészták alapreceptjei, gyümölcsös finomságok, fagylaltok.
9. lecke: Vadételek. Vadhúsok ismertetése, elkészítési módok, pácolás, ajánlott mártások, receptek.
10. lecke: A tanfolyamon résztvevők önállóan kipróbálhatják főzőtudományukat. Befejezésképpen mindenki egy-egy ételsort elkészít.

Minden óra anyaga tartalmazza az ételekhez illő borok ajánlását, kóstolását, megismerését. Az oktatás a szakképzett szakácsok és egy zomelié segítségével zajlik. A résztvevők a végén elismerő oklevelet kapnak az iskolától, amely által tagjai lehetnek az Olasz Szakácsszövetségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top