nlc.hu
Gasztro
Tárkonyos halleves és ricottás kagylótészta

Tárkonyos halleves és ricottás kagylótészta

"A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fûszerezzük..." Hm... Jól hangzik, nem?!




Tárkonyos halleves






Hozzávalók


• 600 g pontyfilé
• 80 g vöröshagyma
• 200 g sárgarépa
• 200 g petrezselyemgyökér
• 100 g zeller
• 20 g liszt
• 50 g vaj vagy margarin
• 2 dl tejföl
• 150 g zöldborsó
• só, őrölt bors, tárkony, tárkonyecet


Elkészítése:

A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után hozzáadjuk a halat, a tejfölt (amit előbb kevés forró levessel keverjünk el, és így adjuk az egészhez, mert különben kicsapódik). Ízesítjük a tárkonyecettel és forrón tálaljuk.



Ricottás kagylótészta


Hozzávalók

• 50 dkg kagylótészta
• 45 dkg ricotta
• 2-2 ek. reszelt parmezán sajt, apróra vágott petrezselyem
• oreganó, bazsalikom, snidling
• őrölt bors, só







Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. Salátástálban a ricottát simára keverjük a parmezánnal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. Csak közvetlenül a tálalásnál keverjük a tésztához.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top