Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj
Elkészítése:
A tésztát kerek lappá nyújtjuk, kivajazott tortaformába simítjuk, a tetejére zsírpapírt teszünk, erre szárazbabot szórunk. Meleg sütőben világosra sütjük. Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűtjük.
A rebarbarakompótot a fahéjjal, a szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenjük vele a torta tetejét, és sütőben készre sütjük. A formából kivesszük, és melegen vagy langyosan kínáljuk.