nlc.hu
Gasztro
Jázminos bajorkrém

Jázminos bajorkrém

Hagyományos bavarois igazi illatos változatban. Ebben a sütiben a jázminos tea a kakukktojás, de persze épp ez adja savát-borsát.

Hozzávalók:

• 3 dl tejszín
• 1 kávéskanál jázmintea
• 2 zselatinlap
• 2 tojássárgája
• 9 dkg cukor
• 7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
• 3 tasak vaníliáscukor
• pár darab mentalevél

Elkészítése:

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 15 perc után a jázminos tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrot habverővel 3-4 percig közepes sebességen verjük, majd állandóan kevergetve lassanként beleöntjük a tejszínt. Az egészet lábasban kislángon sűrűre főzzük, közben fakanállal állandóan kevergetjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a tűzről levett krémhez adjuk.

A krémet kihűlésig keverjük, majd átpasszírozzuk. Szív alakú formát olajjal kikenünk, beleöntjük a krémet, és 12 órára hűtőbe tesszük. A piros gyümölcsöket vaníliáscukorral 2 percig forraljuk, mixeljük, majd kihűtjük. Tálaláskor a formából kiborítjuk a krémet, kevés gyümölcsmártást öntünk mellé, mentalevéllel díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top