Hozzávalók:
3 dl tejszín
1 kávéskanál jázmintea
2 zselatinlap
2 tojássárgája
9 dkg cukor
7,5 dkg vegyes gyümölcs (piros színű)
3 tasak vaníliáscukor
pár darab mentalevél
Elkészítése:
A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a teát, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 15 perc után a jázminos tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját és a cukrot habverővel 3-4 percig közepes sebességen verjük, majd állandóan kevergetve lassanként beleöntjük a tejszínt. Az egészet lábasban kislángon sűrűre főzzük, közben fakanállal állandóan kevergetjük. A zselatint kinyomkodjuk, és a tűzről levett krémhez adjuk.
A krémet kihűlésig keverjük, majd átpasszírozzuk. Szív alakú formát olajjal kikenünk, beleöntjük a krémet, és 12 órára hűtőbe tesszük. A piros gyümölcsöket vaníliáscukorral 2 percig forraljuk, mixeljük, majd kihűtjük. Tálaláskor a formából kiborítjuk a krémet, kevés gyümölcsmártást öntünk mellé, mentalevéllel díszítjük, és rögtön tálaljuk.