nlc.hu
Gasztro
Rebarbaratorta

Rebarbaratorta

Összeállításunkban olyan desszerteket gyûjtöttünk össze, amelyek hozzávalói között találhatunk egy-egy kakukktojást. Valami olyat, amivel nem szoktunk sütiben találkozni!





Hozzávalók:

• 60 dkg rebarbara
• 20 dkg cukor
• 25 dkg vajas tészta (mirelit)
• 5 dkg vaj
• 5 dkg mandula (őrölt)
• 2 tojás
• 4 evőkanál tej
• 4 evőkanál tejszín


Elkészítése:

Előző nap megtisztítjuk a rebarbarát: fakéssel meghámozzuk, és 2 cm hosszú darabkákra vágjuk. 5 dkg cukorral elkeverjük, lefedjük, és hűvös helyen 12 óráig állni hagyjuk. Másnap szűrőben 1 óráig hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben 15 percig sütjük. Amikor kész, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd a tojásokkal, 8 dkg cukorral, a tejjel, a tejszínnel és a mandulával habosra keverjük. A rebarbarát a tésztára terítjük, és ráöntjük a tojáshabot. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, hogy a tojásos hab teljesen átsüljön. Végül a maradék cukorral megszórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.


• A cukros rebarbaralével ízesíthetünk tejszínes sajtot. A rebarbara leveleit is felhasználhatjuk a spenóthoz hasonló módon. Vigyázzunk, nagy mennyiségben hashajtó hatású!
• A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top