Hozzávalók:
60 dkg rebarbara
20 dkg cukor
25 dkg vajas tészta (mirelit)
5 dkg vaj
5 dkg mandula (őrölt)
2 tojás
4 evőkanál tej
4 evőkanál tejszín
Elkészítése:
Előző nap megtisztítjuk a rebarbarát: fakéssel meghámozzuk, és 2 cm hosszú darabkákra vágjuk. 5 dkg cukorral elkeverjük, lefedjük, és hűvös helyen 12 óráig állni hagyjuk. Másnap szűrőben 1 óráig hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben 15 percig sütjük. Amikor kész, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd a tojásokkal, 8 dkg cukorral, a tejjel, a tejszínnel és a mandulával habosra keverjük. A rebarbarát a tésztára terítjük, és ráöntjük a tojáshabot. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, hogy a tojásos hab teljesen átsüljön. Végül a maradék cukorral megszórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A cukros rebarbaralével ízesíthetünk tejszínes sajtot. A rebarbara leveleit is felhasználhatjuk a spenóthoz hasonló módon. Vigyázzunk, nagy mennyiségben hashajtó hatású!
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.