1. Az alapanyagokból (pontos mennyiség a magazin 62. oldalán) a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Ha botmixerrel keverjük ki a masszát, alaposan fel tudjuk habosítani, így lazább lesz a tészta.
2. Lehetőség szerint legalább fél órát pihentessük. Sütéskor a teflonserpenyőbe legfeljebb pár csepp olajat kell tenni, hiszen a tésztában is van olaj. Amikor az egyik oldala megsült, falapáttal fordítsuk meg a palacsintát.
3. Egy lapostányérra borítsuk le az üvegtálacskát, és simítsuk rá még melegen a palacsintát.
4. Egy másik üvegtálkával fedjük le a tésztát, így jobban megtartja a formáját akkor is, ha kihűl.
5. Tálaláskor tegyünk egy-egy palacsintát a tálkákba, és szórjuk bele a feldarabolt epret. Amennyiben csak felnőtteknek kínáljuk ezt a desszertet, locsoljuk meg egy kis rummal. Majd koronázzuk meg az ízesített túrókrémmel (amelynek készítését a hónap favoritja rovatban, a 62. oldalon olvashatjátok), végül díszítsük citromlevéllel, és máris kínáljuk. A nyár folyamán kóstoljátokk meg málnával vagy őszibarackkal is!