nlc.hu
Gasztro
Alma hússalátával töltve és kókusz varázs

Alma hússalátával töltve és kókusz varázs

Mai ajánlatunkban egy gyümölcsös húsos finomságot javaslunk, és mellé egy nyáridézõ koktélt. Ráadásul alkohol nélkül, ebédre is fogyaszthatóan.




Alma hússalátával töltve

Hozzávalók





• 4 db nagyobb savanykás ízű alma
• 1 db citrom
• 100 g burgonya
• 100 g konzerv uborka
• 200 g sertés párizsi
• 1 db tojás
• 3 dl olaj
• 0,5 dl tejszín
• só, őrölt bors, mustár


Elkészítése

A tojást szétválasztjuk. A sárgájához kevés mustárt és citromlevet adva állandó erőteljes keverés mellett először cseppenként, majd folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (majonéz készítése). Az elkészült mártást hűtőszekrénybe tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk az uborkával és a párizsival együtt.

Az almát megmossuk, tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk. A kivájt gyümölcsöt is a burgonyához hasonlóan felvágjuk, és hozzáadjuk. A kivájt almát és a kalapot citromlével ízesített vízben megabáljuk, a vízbe téve újraforrásig hagyjuk benne, majd kivéve lecsurgatjuk és kihűtjük. Az elkészített majonéz felét a tejszínnel annyira felhígítjuk, hogy a feldarabolt anyagokat összefogja, ne folyjon szét. Az összekevert alapanyagokat sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, hűtőszekrénybe tesszük kb. fél óráig, majd megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és a kivájt almákba töltjük, végül a levágott szeleteket visszahelyezzük a betöltött almákra.

Amennyiben megmarad a salátából, a tál aljára helyezzük, rátesszük a megtöltött almákat és az éppen otthon lévő zöldséggel vagy gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmaradt majonézt a maradék tejszínnel tartárrá alakítjuk, és az alma mellé külön tálaljuk.


Kókusz varázs



Hozzávalók

• 1 db banán
• 1 evőkanál méz
• 2 dl natúr joghurt
• 1 zacskó vaníliás cukor
• 5 dkg kókuszreszelék
• 2 cl kókusztej


Elkészítése

Első lépésként a kókusztejet kell elkészítenünk a következőképpen:
30 dkg kókuszreszelék
5 dl tej

A tejet langyosítsuk meg (maximum 40-50 Celsius-fok) és a kókuszreszeléket keverjük hozzá. 30 percig tartsuk ezen a hőmérsékleten, majd szűrjük le a tejet és a kókuszreszelékből préseljük ki a maradék tejet.

A banánt, a mézet, a joghurtot és a vaníliás cukrot turmixgépben keverjük össze. Töltsük hozzá az előzőleg elkészített kókusztejet és a kókuszreszeléket, majd ismét keverjük meg. Jéghidegen szervírozzuk. Egy cikk ananásszal díszítsük.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top