Antiochiai muszaka
Hozzávalók:
30 dkg vöröshagyma
40 dkg cukkini
30 dkg paradicsom
1 csomó petrezselyemzöld
só
késhegynyi őrölt szegfűbors
5 ek. vaj
60 dkg birkahús
bors, szerecsendió, cayenni bors
2-3 csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A megtisztított hagymát és a cukkinit hajszálvékony karikákra szeleteljük. A paradicsom felét, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük sóval és szegfűborssal.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük a fűszerezett zöldséget, a tetején elosztjuk a ledarált, borssal, sóval, szerecsendióval, cayenni borssal fűszerezett húst. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és paradicsom-, paprikaszeletekkel, cukkinival beborítjuk. Megsózzuk, és két evőkanál vajjal meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben megsütjük.
Barackízes sütemény
13 deka szitált cukrot és egy kanálnyi barackízt tésztává gyúrunk.
Majd gyúródeszkára tesszük, apró szarvacsokat, fonatokat, pereceket stb. formálunk, s még egyszer annyi szitált porcukrot veszünk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon oda.
A tepsit írópapírral befedjük, a süteményt ráhelyezzük és langyos sütőben, vagy kemencében megszárítjuk.