nlc.hu
Gasztro
Brokkolis quiche

Brokkolis quiche

A quiche francia eredetû étel, de annyira praktikus, no és finom, hogy már az egész világon õshonosnak tekinthetõ. Sokféle változatban elkészíthetõ, melegíthetõ, mélyhûthetõ, minden fogásnak megfelel.





Hozzávalók:

A tésztához
• 25 dkg liszt
• csipetnyi só
• 12,5 dkg vaj

A töltelékhez
• 60 dkg brokkoli
• 4 tojás
• 2-2 dl tejszín és tej
• 10 dkg reszelt ementáli sajt
• szerecsendió
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A tésztához a lisztet a sóval és a kis darabokra vágott vajjal gyorsan összedolgozzuk, hozzáadunk annyi hideg vizet, amennyit felvesz, majd golyót formálunk belőle. Liszttel meghintjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó vízben 2 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat a tejszínnel és a tejjel habosra keverjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A tésztát kivajazott tortaformába simítjuk, a brokkolirózsákkal megrakjuk, ráöntjük a tojáskrémet, és meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, és melegen vagy langyosan kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top