nlc.hu
Gasztro
Fetával töltött paprika

Fetával töltött paprika

A jó öreg túróval töltött paprika magyartalanabb, mediterrán változata. Legjobb, ha eredeti görög fetával készítjük. Vigyázat! A dán papírdobozos fetának semmi köze a görög változathoz! Azt keresd nagyobb boltok pultjainál tál vízben ázva.

Hozzávalók:

• 6 paprika
• 5 dkg mazsola
• 20 dkg feta sajt
• fél citrom (leve)
• 1 csokor kapor (apróra vágott)
• 7,5 dkg pisztácia
• őrölt bors
• só

Elkészítése

A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2-3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top