nlc.hu
Gasztro
Rózsasziromdzsem

Rózsasziromdzsem

A virágos nyár hangulatát, illatát és ízét egész évben felidézhetjük erõs illatú vörös vagy rózsaszín rózsaszirmokból készült dzsemmel. Vajas kalácsra vagy a linzertésztára kenve a legfinomabb!





Hozzávalók fél liter dzsemhez:
25 dkg erős illatú vörös vagy rózsaszín szirom
3 dl víz
25 dkg befőzési cukor
1 citrom leve
1 evőkanál rózsavíz

A szirmok keserű, fehér, elvékonyodó alsó részét távolítsuk el. Egy nagy lábosban forraljuk fel a vizet, tegyük bele a szirmokat. Lassú tűzön 2-3 percig főzzük, hogy a szirmok felpuhuljanak. Adjuk hozzá a befőzési cukrot és a citromlevet, kevergetve főzzük, hogy elolvadjon a cukor, majd forraljuk 6-8 percig. Öntsük hozzá a rózsavizet, s még forrón töltsük csavaros üvegekbe. Zárjuk le, és állítsuk negyedórára a tetejükre, majd fordítsuk talpukra az üvegeket.





Százszorszép és jégkocka


A jégkockába fagyasztott virág szó szerint szépen hűsíti a nyári italokat. Mossuk meg alaposan a szárukról levágott virágfejeket, egyenként tegyük a vízzel felöntött jégkockarekeszekbe, és fagyasszuk meg. Vendégeink biztosan nem fogják véka alá rejteni ámulatukat az így felszolgált hűsítők láttán…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top