nlc.hu
Gasztro
Avokádó krémleves és mennyei krumpli

Avokádó krémleves és mennyei krumpli

Mennyei, de nem légbõl kapott. Ez a menü igazán alkalmas rá, hogy elkápráztass vele akárkit. Mi már kipróbáltuk!








Avokádó krémleves


Hozzávalók

• 2 db érett avokádó
• 1 dl száraz fehérbor
• 60 g vaj
• 1 csomó kapor
• 20 g liszt
• 50 g vöröshagyma
• 80 g füstölt sonka vagy gépsonka
• 2 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az avokádót megtisztítjuk, a húsát felszeleteljük. A vöröshagymát és a sonkát finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a szeletelt avokádót, sózzuk, borsozzuk és együtt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük 8 dl vízzel vagy húslevessel, és lassú forralással puhára főzzük. Az egészet szitán áttörjük vagy turmixgépben egyneműsítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a lángra visszatett levesünket besűrítjük. Tálaláskor a csésze aljára tesszük a sonkát, rámerjük a forró levest, és kaporral díszítjük.


Mennyei krumpli






Hozzávalók:

• 4-5 burgonya
• 1 főzőtejszín
• só
• 3 gerezd fokhagyma
• szerecsendió
• kevés olívaolaj


Elkészítése:

Tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. A tál aljába öntsünk kevés olívaolajat, és tegyük rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt a szétnyomott fokhagymával, sóval és szerecsendióval, és öntsük a burgonya tetejére. Takarjuk le alufóliával és süssük, amíg puha nem lesz.

Köretként is remek, de önmagában is megállja a helyét!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top