Gasztro

Csirkés gombás palacsinta és alpesi kávé

A palacsinta-variációk, úgy látszik, kimeríthetetlenek. Erre most újabb példát is szolgáltatunk, a csirkés-gombás változatot. Csirke helyett vadhússal is finom!



Csirkés gombás palacsinta

Hozzávalók:






• 4 vékony, sós palacsinta
• 1 kávéskanál vaj
• 4 szál petrezselyem

A töltelékhez
• 25 dkg gomba
• 17,5 dkg bőr nélküli, főtt csirkehús
• 2-2 evőkanál vaj, liszt és száraz fehérbor
• 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
• só

A szószhoz
• 2,5 dkg mandulaforgács
• 2 evőkanál vaj
• 1 kávéskanál citromlé


Elkészítése:

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A húst ledaráljuk. A vajat lábasban megolvasztjuk, liszttel megszórjuk, és világosra pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, csomómentesre keverjük, és kislángon összeforraljuk. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a húst, a gombát, és sóval ízesítjük. Minden palacsintába 2 evőkanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és tűzálló tálra tesszük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben átsütjük. A szószhoz a mandulát a vajban aranyszínűre pirítjuk, a citromlével meglocsoljuk, és a kész palacsinták tetejére szórjuk. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.

Variáció:
Csirkehús helyett vadhússal is készíthetjük, akkor a csiperkegombát erdei gombával helyettesítjük.


Alpesi kávé





Hozzávalók 4 adaghoz


• 4 púpos kk. instant kávé
• 4 tojássárgája
• 8 cl rum
• 4 ek. cukor
• 4 ek. habtejszín
• 1/2 l víz


Elkészítése:

A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverővel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top