Mángoldkrémleves
Hozzávalók
1 kis fej hagyma
1 cikk fokhagyma
1 evőkanál olaj
4 dkg rozsliszt
1 liter szójatej
30 dkg mángold
őrölt szerecsendió
tengeri só
bors
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, és az olajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük a rozslisztet, majd a szójatejjel felengedve jól összekeverjük. A mángoldot megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és 10-15 percig főni hagyjuk ebben a lében. Fűszerekkel ízesítjük. Ugyanezt a levest spenótból is elkészíthetjük, akkor a főzési idő valamivel rövidebb.
Sertéssült rozmaringgal és fokhagymával
Hozzávalók:
1,5 kg sertéstarja
3 gerezd szétnyomott fokhagyma
rozmaring, só
2 ek. olívaolaj
3 babérlevél
1 csésze víz
1/3 csésze vörösborecet
Elkészítése:
1. Kötözd össze a húst, kb. 3 centinként.
2. Keverd össze a fokhagymát, rozmaringot, sót és olajat. Kend meg a húst a keverékkel.
3. Tedd a húst rácsra a tepsiben, tedd mellé a babért, önts alá egy kis vizet és az ecetet.
Közepesen forró sütőben kb. 1,5 órán át kell sütni, vagy amíg meg nem puhul. Fóliával letakarva pihentesd 15 percig, aztán szeleteld fel.