nlc.hu
Gasztro
Töltött csirkemell és cseresznyés puding

Töltött csirkemell és cseresznyés puding

Hagyományosabb variációnak indul, legalábbis neve alapján, a töltött csirkemell. Viszont, hogy a nyári vaspótlás se maradjon ki, spenóttal tömtük meg!



Töltött csirkemell





Hozzávalók:

• 4 csirkemellfilé
• 10 dkg spenót
• 3 paradicsom
• 4 szelet nyers sonka
• őrölt bors, só


Elkészítése:

A csirkemelleket folpackra terítjük, és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk, és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk, és utófűszerezzük. Szorosan feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát, és a húst felszeleteljük.

Tipp:
Adhatunk mellé paradicsommártást, currymártást, paradicsomsalátát vagy fejes salátát.

Borajánló:
Szekszárdi vagy villányi friss roséval üdítő élmény lesz.


Cseresznyés puding






Hozzávalók (6 személyre)


• 5 dl tej
• 10 dkg búzadara
• 2 tojás

a töltelékhez:
• 30 dkg cseresznye
• 2 dl víz
• 12,5 dkg cukor


Elkészítése:

A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. A krémet kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben, készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Körben cseresznyeszemekkel díszítjük.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top