Gasztro

Marinádok

Marinád használatával a hús különösen aromás és puha lesz. A felsorolt hozzávalókat alaposan keverjük össze.

Fokhagymás marinádminden húshoz

8 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 ek ketchup, 2 ek bor, 1 kk fehérbors, 2 ek citromlé, 2 ek olaj


Old John marinád
marhához, sertéshez

3 ek erőleves, 1 ek borecet, 3 ek olaj, 2 ek Worcester mártás, 1 kk csípős mustár, 1 kk paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 apróra tört babérlevél, csipetnyi chilipor, csipetnyi őrölt feketebors


Saslik-marinádsertés-, illetve marhasaslikhoz

2 dl szójamártás, 1 dl ecet, 10 dkg cukor, 1 dl ananászlé, 1/2 kk fokhagymapor
Keverjük össze a hozzávalókat, főzzük össze őket, majd hagyjuk hűlni. A grillezendő húst pár órára dörzsöljük be a marináddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top