nlc.hu
Gasztro
Tengeri halszeletek sörben párolva és fetával töltött paprika

Tengeri halszeletek sörben párolva és fetával töltött paprika

Hétvégére igazi mediterrán ízeket ajánlunk. A töltött paprikát legjobb, ha eredeti görög fetával készítjük. Jó étvágyat!

 

Tengeri halszeletek sörben párolva







Hozzávalók:

• 80 dkg halfilé
• só, bors
• 3 fej vöröshagyma
• 5 dkg vaj
• 2 dl világos sör
• 4 szelet fehér kenyér
• 1,5 dl paradicsommártás
• 1 tk. liszt
• 1 dl tejszín


Elkészítése

A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel, beletesszük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve lassan pároljuk.
Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forralom. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.


Fetával töltött paprika







Hozzávalók:



• 6 paprika
• 5 dkg mazsola
• 20 dkg feta sajt
• fél citrom (leve)
• 1 csokor kapor (apróra vágott)
• 7,5 dkg pisztácia
• őrölt bors
• só


Elkészítése

A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2-3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top