nlc.hu
Gasztro
Cseresznyés-mandulás torta

Cseresznyés-mandulás torta





Hozzávalók:

60 dkg cseresznye
3 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kukoricakeményítő
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)

A tetejére
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács


Elkészítése:

A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, majd meleg sütőben megsütjük. A sütés vége előtt 5 perccel a mandulaforgáccsal megszórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Reszelt citromhéjjal ízesített édes tejszínhabot kínálhatunk mellé.


Variáció

A cseresznye nagyszerűen illik a déligyümölcsökhöz. A gyümölcs negyedét helyettesíthetjük narancsdzsemmel is.

A franciáknál csipkés papírcsíkot és szalagocskákat tesznek keresztben a tortára. A másik lehetőség szerint még egy tortalappal befedhetjük, és középen egy kerek lyukat vágunk ki belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top