Hozzávalók:
4 dl víz
40 dkg cukor
50 dkg cseresznye
1 evőkanál citromlé
A díszítéshez
cseresznye
mentalevél
Elkészítése:
A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszítjük.
Különlegesebb ízt kapunk, ha néhány csepp vaníliaaromát is teszünk a pürébe.
Ha nem fogy el egyszerre az egész szorbet, jól zárható dobozban a fagyasztóban még 15 napig tárolhatjuk.