nlc.hu
Gasztro
Cseresznyével töltött táskák

Cseresznyével töltött táskák

Ha éppen indulnál valahova, vagy csak az illúziót akarod kelteni, csomagold táskákba a cseresznyét! Így bárhová magaddal viheted, ami pedig még jobb: ha nehéz a poggyász, megeheted.





Hozzávalók:
(6 személyre)

• 25 dkg liszt
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tej
• csipetnyi só
• 1 tojás
• 1 evőkanál cukor
• 10 dkg vaj

A töltelékhez
• 50 dkg cseresznye
• 3 evőkanál cukor
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• a kenéshez: 1 tojás


Elkészítése:

A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére 1 kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel kettéhajtjuk, a széleiket lenyomkodjuk, és kívül a felvert tojással mindet megkenjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.

Gyorsabban elkészülhetünk, ha mirelit leveles tésztából készítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top