Hozzávalók:
(6 személyre)
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
csipetnyi só
1 tojás
1 evőkanál cukor
10 dkg vaj
A töltelékhez
50 dkg cseresznye
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
a kenéshez: 1 tojás
Elkészítése:
A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére 1 kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel kettéhajtjuk, a széleiket lenyomkodjuk, és kívül a felvert tojással mindet megkenjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.
Gyorsabban elkészülhetünk, ha mirelit leveles tésztából készítjük.