nlc.hu
Gasztro
Nyári paprikaleves

Nyári paprikaleves





Hozzávalók:

• 2 nagy paprika (piros színű)
• 2 nagy paprika (sárga)
• 2 fej vöröshagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál marhahúsleves (leveskockából)
• 1 kávéskanál pirospaprika
• 2 evőkanál tejszín
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat, és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest, és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük, és 2 percig főzzük. Ekkor turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafűszerezzük, és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.

Variáció
Még ízletesebb nyári levest kapunk, ha tejszín helyett kaukázusi kefirt használunk.

Ha meghámozzuk a paprikát, könnyebb megemészteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top