Hozzávalók:
2 nagy paprika (piros színű)
2 nagy paprika (sárga)
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál marhahúsleves (leveskockából)
1 kávéskanál pirospaprika
2 evőkanál tejszín
őrölt bors
só
Elkészítése:
A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk, és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat, és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest, és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük, és 2 percig főzzük. Ekkor turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafűszerezzük, és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.
Variáció
Még ízletesebb nyári levest kapunk, ha tejszín helyett kaukázusi kefirt használunk.
Ha meghámozzuk a paprikát, könnyebb megemészteni.