Hideg étek:
Gőgmadár egészben sózva, kötelezve, sütve,
friss gyümölcsökkel hidegen tálra téve
Zsenge kacsamája illatos füvekkel, hűvös pincében kövön préselve
Borban főtt tiszai kecsege tormásan, hidegen hajtva, szilvás liktáriumban
Fácánok hada tyúkhasznos erdei gombákkal töltve, mézzel fényezve,
vastag lencsén, hidegen tálalva
Vadkan gerince borókás tiszta borban úsztatva, csontjában sülve
és abban tálra rakva zöld salátával
Meleg étek harang alól, bográcsból, kemencéből:
Tejes malac hátulja erősen hagymázva, kardra hányva, parázson puhára forgatva, káposztás babbal
Harang alatt párolt tik gyömbéres éles lével, vízen kullogó gombócokkal
Egynyaras szarvasborjú erdei magvakban és szegfűborsban érlelt húsa
mandolás fekete lével
Szelíd kacsa bőrős melle finom füvekkel, fahéjon párolva, almasásával,
mézes répás lepénnyel
Fiatal disznóláb java erősen borsozva, hagymázva, remegősre abálva,
tunkolós bő lével
Tüzes vason sült forró étkek vendégeink kedvére:
Pulykaállat pöffeszkedő dicsősége sáfrányos írós vajjal kenegetve
omlósra sütve
Nyúlfi tárkonyban, borsban pihenvén három holdnak éjszakáján,
szalonnába rejtve, sütve
Hangos apró csirek tollától fosztva, citrommal kenve, nyársalva
Ökörnek háta borsosan, sóágyon sütve, vastag füstös szalonnával béhúzva, gyömbéres parajjal
Tiszai harcsaderék durva sóban, petrezselymes-kapros kecskesajttal sütve
Étek végi fogások:
Ánizsos sült alma dióval töltve
Mézesfonat mandulával szórva
Gyümölcsök serege dióval, mazsolával, mandulával hintett tálakon
Érlelt sajtok fatálon
|