nlc.hu
Gasztro
Királyi Lakoma menüsor

Királyi Lakoma menüsor

2004. augusztus 7-én Nagyszakácsiban összecsapnak a legjobb szakácsok, elnyerjék a Királyi címet. Az eredmény egy hatalmas lakoma, amelyen mindenki részt vehet, aki jegyet vált vagy nyer. Íme a menü, finom csalogatónak.





Hideg étek:


Gőgmadár egészben sózva, kötelezve, sütve,
friss gyümölcsökkel hidegen tálra téve

Zsenge kacsamája illatos füvekkel, hűvös pincében kövön préselve

Borban főtt tiszai kecsege tormásan, hidegen hajtva, szilvás liktáriumban

Fácánok hada tyúkhasznos erdei gombákkal töltve, mézzel fényezve,
vastag lencsén, hidegen tálalva

Vadkan gerince borókás tiszta borban úsztatva, csontjában sülve
és abban tálra rakva zöld salátával






Meleg étek harang alól, bográcsból, kemencéből:


Tejes malac hátulja erősen hagymázva, kardra hányva, parázson puhára forgatva, káposztás babbal

Harang alatt párolt tik gyömbéres éles lével, vízen kullogó gombócokkal

Egynyaras szarvasborjú erdei magvakban és szegfűborsban érlelt húsa
mandolás fekete lével

Szelíd kacsa bőrős melle finom füvekkel, fahéjon párolva, almasásával,
mézes répás lepénnyel

Fiatal disznóláb java erősen borsozva, hagymázva, remegősre abálva,
tunkolós bő lével






Tüzes vason sült forró étkek vendégeink kedvére:


Pulykaállat pöffeszkedő dicsősége sáfrányos írós vajjal kenegetve
omlósra sütve

Nyúlfi tárkonyban, borsban pihenvén három holdnak éjszakáján,
szalonnába rejtve, sütve

Hangos apró csirek tollától fosztva, citrommal kenve, nyársalva

Ökörnek háta borsosan, sóágyon sütve, vastag füstös szalonnával béhúzva, gyömbéres parajjal

Tiszai harcsaderék durva sóban, petrezselymes-kapros kecskesajttal sütve







Étek végi fogások:



Ánizsos sült alma dióval töltve

Mézesfonat mandulával szórva

Gyümölcsök serege dióval, mazsolával, mandulával hintett tálakon

Érlelt sajtok fatálon









Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top