Hozzávalók:
75 dkg burgonya
2 gumó édeskömény
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
15 dkg márványsajt
1,25 dl tej
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
csipetnyi reszelt szerecsendió
A tetejére
10 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem, zeller és kapor vegyesen
9 dkg vaj
őrölt bors
só
Elkészítése:
A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük, és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk, és grillen készre sütjük.